Kontroverzní prezidentskí kandidáti

14.02.2019 11:26

Kandidáti na prezidenta, by podľa mňa mali okrem iného spĺňať aj nejaké morálne kritéria.  Určite preto nie je v poriadku, ak pán Harabin krivo obvinil protikandidáta z porušovania zákona a ako dôkaz citoval starý 4 ročný zdôrazňujem neplatný zákon o voľbách.  Jednalo sa o billboardy pána Mistríka, ktorého určite voliť nebudem, no zo strany pána Harabina to pokladám prinajmenšom za podpásovku. Takto by sa kandidát na prezidenta určite správať nemal. Naviac dodnes na základe vysielania na slobodnom vysielači v relácii "s Harabinom o práve 48", ľudia veria nepravdivým informáciám, čo poškodzuje pána Mistríka.  Aby toho nebolo málo, tak presne v tomto duchu s pánom Harabinom ešte skôr viedol rozhovor ďalší kandidát Martin Daňo, ktorý však podľa mňa na rozdiel od pána Harabina, nemá veľkú šancu dostať sa do druhého kola.

Veľmi zaujímavá debata kandidátov na prezidenta medzi Harabinom a Chmelárom bola TU.

No, ak nie len v nej, ale v podstate neustále pán Harabin  tvrdí, že politici u nás kradnú,tak v právnom štáte by sa malo začať niečo diať!  Buď by bol niekto vyšetrovaný a išiel  sedieť, alebo by bol súdený pán Harabin za krivé obvinenie.  No u nás sa nič nedeje. Takže to vyzerá , že nie sme v právnom štáte, pretože tu môže beztrestne každý každého obviňovať aj bez dôkazov.

Ináč v hore spomínanej diskusii medzi Cmelárom a Harabinom som sa dozvedel, že pán Harabin by pravdepodobne dal bývalému premiérovi Mečiarovi štátne vyznamenanie. Ak chce kandidát, ktorý v prípade, že sa dostane na funkciu prezidenta dať štátne vyznamenanie Mečiarovi, tak na to nemám slov!  Myslím, že v prípade zvolenia pána Harabina tých „zvrátenosti“ samozrejme v súlade so zákonom bude viac a pán Harabin to v zmienenej debate dal jasne najavo.

Nedá mi, aby som nespomenul ďalšieho kontroverzného kandidáta a to pána Kotlebu. Politici sa od neho dištancujú a nič nechcú mať ani s jeho stranou Ľudová strana Naše Slovensko. Najnovšie to predviedla aj naša vláda na svojom výjazde v jednom meste, kde pozvala aj starostov z okolia okrem jedného, ktorý teraz si nespomínam je z ĽS Naše Slovensko, alebo ich podporoval. To ideme teraz trestať občanov tejto obce za to, že si zvolili niekoho, komu dôverujú?  Aj pán Kotleba musel vyzbierať minimálne 15 000 podpisov občanov, aby mohol kandidovať, no on odovzdal viac ako 27-tisíc podpisov občanov, ktorí mu tiež dôverujú. Som toho názoru, že občanom je potrebné povedať jasne či porušuje pán Kotleba a jeho strana zákon, alebo nie?  Pretože ak porušuje , tak konkrétnu osobu treba trestne stíhať, neumožniť mu kandidovať a stranu  ĽS Naše Slovensko zrušiť. No ak žiadny zákon nie je porušovaný, tak je  to potrebné zrozumiteľne občanom povedať.  Nie je predsa možné, aby o návrhu na rozpustenie  strany ĽS Naše Slovensko, ktorý podal generálny prokurátor Jaromír Čižnár ešte v máji minulého roka, dodnes nebolo rozhodnuté. Kto vie, možno to takto niekomu aj vyhovuje...

Taktiež dohoda o odstúpení medzi kandidátmi Mistríkom a Čaputovou asi nebola celkom domyslená. Kandidáti majú teraz odlišné verzie dohody o tom, kto sa kedy v koho prospech vzdá a zbytočne vyvolávajú rozpaky medzi svojimi voličmi.  

Ja osobne mám problém niektorému zo všetkých kandidátov dať s čistým svedomím svoj hlas. Pre mňa to asi zas bude voľba za menšie zlo.
 

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií